19122015_360Stories_1

360 Verhalen

Saturday 19th Dec 2015, 10:45

We introduceren ons favoriete bordspel van 2015: 360 Verhalen.

December: de maand die in het teken staat van zelfreflectie en tijd doorbrengen met familie en vrienden. Zonder in een cliché terecht te komen hebben wij tóch het ultieme kerstcadeau gevonden om bovenstaande te bewerkstelligen.

We zijn de eerste die de nieuwste Netflix Original series verwelkomen en tranen van verdriet tonen als de laatste Yeezy Boost dan eindelijk arriveert. Maar toch.. Nu we de topic ‘reflectie’ aanhouden, zijn dit dan voorbeelden van de mooiste momenten van het afgelopen jaar, decennia of langer?
19122015_360Stories_2
Daar helpt dit bordspel je mee. Middels twee dobbelstenen, een draaiende pijl en een leeftijdstabel worden er per ronde 4 topics voor je beschikbaar gesteld die passen bij een bepaalde periode van je leven (zoals: vertel iets over je zus/broer toen je 10 was).
19122015_360Stories_3
Doordat de gekleurde dobbelsteen soms een onderwerp voor je uitkiest, maar je in sommige gevallen ook zelf de keuze mag maken (wanneer je wit of zwart gooit), ontstaat er een zeer ontspannen sfeer omdat de deelnemers zich op deze manier niet geblokkeerd voelen om een mooi-, ontroerend-, grappig- of verdrietig verhaal te vertellen. Ook al blijft er genoeg ruimte om een luchtig verhaal te vertellen, ontstaat er al snel een teamgevoel waardoor je elkaar met de verhalen inspireert om open te zijn en steeds dieper in elkaars gedachten te duiken.

360 Verhalen is ideaal om met vrienden en familie te spelen, maar ook zéker interessant om uit te proberen met mensen die iets verder van je afstaan. Better yet: complete strangers. Wij pleiten daarom voor een travel-kit variant die je mee kunt nemen op reis om zo makkelijk in contact te komen met anderen.
Overigens kun je via 360verhalen.nl ook checken waar de 360 Verhalen Cafe’s worden gehost. Daar kun je met onbekenden het spel spelen tussen de goddelijke walm van een bittergarnituur en een speciaalbiertje door.
19122015_360Stories_4
Dat het spel zich prima leent voor het delen van verhalen met vreemden brengt ons naar één van onze favoriete quotes:

“Meeting a stranger can be totally fleeting and meaningless, for example, unless you enter the individual’s world by finding out at least one thing that is meaningful to his or her life and exchange at lest one genuine feeling. Tuning in to others is a circular flow: you send yourself out toward people; you receive them as they respond to you.”
― Deepak Chopra, The Book of Secrets: Unlocking the Hidden Dimensions of Your Life

Voor meer informatie en verkrijgbaarheid: www.360verhalen.nl

Share on FacebookTweet about this on Twitter